Kryoterapi med cryoalfa

Kryoterapi (kall kirurgi) är en mycket effektiv och säker behandling som används för att frysa bort och förstöra (benigna) godartade hudförändringar.

Cryoalfa använder patroner av flytande N2O (-89C) för effektiv och snabb kryoterapi på godartade hudförändringar så som pigment och hudfläckar. Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen.

Kryoterapi fryser endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Med Cryoalfa är risken för bieffekter minimal och endast 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat beroende på storlek och djup av behandlingsområdet.

Med cryoalfa fryser vi enkelt bort godartade hudförändringar som t.ex;

  • Fibrom
  • Hudflikar
  • Cherry spots
  • Solfläckar
  • Pigmentfläckar
  • Åldersvårtor
  • Vårtor (Be om konsultation, alla går inte att ta bort)

Behandlingen är snabbt, effektivt och säker utan att skada frisk vävnad. Under kryoterapibehandlingen blir det behandlade området vitt. Efter att det vita, frysta området tinar, uppstår en rodnad som gör området rött och lite svullet. Efter behandlingen kan en blåsa uppstå över det behandlade området. Detta är vanlig och normalt. Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. Återfall av hudförändringar kan förekomma. Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor. Behövs upprepade behandlingar kan man göra dessa med ca 4 veckors mellanrum. Vissa typer av hudförändringar kan behöva undersökas av läkare innan de avlägsnas. Är du osäker på din hudförändring konsultera gärna med läkare innan du bokar din tid.

Priser

  1. Hudförändring, max 1cm i diameter (15min) 650 :-
  2. Hudförändringar, max 1cm i diameter   (20 min) 900 :-
  3. Hudförändringar, max 1cm i diameter   (25 min) 1100 :-

Vill du ta bort 4 eller fler hudförändringar är kostnaden för de första 3 hudförändringar 1100 :- och från 4 och fler 150 :- per hudförändring. Gäller vid ett och samma behandlingstillfälle. Återbesök kostar 150 kr per hudförändring.

Kontakta oss gärna för konsultation. Det går även bra att maila bilder (info@belladerma.se) så tar vi kontakt med dig och pratar igenom behandlingen.